Desene pentru Cati

UPDATE : S-au strans banii pentru operatie. Detalii aici.

Ovidiu, sotul Ecaterinei va multumeste:

“Astăzi e o zi mohorîtă! Dar pentru familia noastră este una foarte frumoasă! Pot să vă anunț că lumea e frumoasă, deși acum trei săptămîni n-aș fi crezut așa ceva! Am reușit să strîngem toți banii necesari pentru operația soției, iar asta s-a întîmplat într-o singură săptămînă. Țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în problema noastră! Celor care ne-au donat ceva, celor care au făcut publică informația, celor care ne-au adresat un gînd bun, într-un cuvînt TUTUROR!

Prima parte s-a rezolvat, acum urmează operația. Nu va fi ușor, dar avem mare încredere în medicul care va efectua intervenția.”


Toate desenele din colectia “Cuvinte ascunse” sunt puse  in vanzare cu pretul de 100 euro pe desen.
In momentul in care va hotarati asupra unui desen,  trimiteti mail pe  roxanasoare@ymail.com, si va voi raspunde imediat. Banii se vor varsa intr-unul din conturile Ecaterinei, si trebuie stransi  in  doua saptamani, pana pe 28 martie.

Dati click  pe acest text pentru a putea vedea colectia de desene.

Iata povestea ei:

Acum 19 de ani, doi adolescenti pe nume Cati si Ovidiu se indragostesc subit, si cu nerabdare imediat dupa terminarea liceului, se casatoresc. Au continuat studiile universitare, si au facut o fetita deosebit de frumoasa, care acum are 3 ani. Si-au trait povestea de dragoste fara prea multa indestulare materiala, insa umpluta cu simplitatea indragostitilor eterni, iubitori de natura, de aer, soare si viata.
Povestea lor de dragoste se desfasoara si in ziua de azi la fel de intens, insa trece prin acel moment cumplit de cumpana pe care niciunul dintre noi nu ar vrea sa il cunoasca.

În ziua în care aniversau 14 ani de la căsătoria religioasă, pe 22 februarie 2011, Cati a primit o veste sumbră: că are meningiom de baza de craniu sfenoidal stâng, o tumoare cerebrală digitiformă, la nivelul lobului temporal stâng. Forma tumorii, bine precizată, indică faptul că e benignă, dar masa voluminoasă mare 52/48/47 presupune riscul crescut al unei crize comiţiale.
Problema cea mai importantă acum este lipsa banilor pentru a se putea efectua această intervenţie. Operaţia se poate efectua în ţară, la un spital specializat din Bucureşti, care să aibă aparatura necesară, doctori specialişti şi condiţii decente. Există o astfel de clinică, dar, fiind cu capital privat, taxa pentru o asemenea operaţie este de 10 000 de euro, bani pe care veniturile familiei Mărieş nu-i acoperă.
Cati a lucrat înainte de naşterea fetiţei şi în ultimul an ca profesor-suplinitor de fizică, iar Ovidiu este kinoterapeut, dar nu are momentan un loc de muncă stabil. Economiile familiei nu sunt necesare să acopere nici măcar un sfert din costuri de aceea este nevoie urgentă de strângerea de fonduri care să permită efectuarea operaţiei în maxim două săptămâni, aşa cum recomandă doctorii.
Pericolul îl constituie iminenţa crizelor comiţiale şi a stării de comă care ar bloca orice intervenţie.

Detalii mai gasiti si pe Rotheo.

Pe CATI o puteti contacta la numarul 0722.916.970

iata si poze cu Cati si familia ei:

Aceasta este scrisoarea ei:

“Ma numesc Ecaterina Maries, si am 35 de ani. Din septembrie 2010 am inceput sa am probleme cu vederea, si anume sa vad 2 imagini pentru acelasi obiect. Am crezut ca este o variatie de dioptrie, caci sint mioapa de 20 de ani.

Am aminat o consultatie la un oftalmolog timp de 5 luni, insa, in ianuarie 2011,mi-a spus medicul de familie ca e posibil sa am o tumoare, caci uneori ea este o cauza pentru aceasta “vedere dubla”. Am cautat si eu pe net si am vazut ca e o varianta, dar n-am crezut ca e cazul meu.

Ca sa elimin aceasta posibilitate, in februarie am inceput sa ma interesez de cabinete de imagistica, si intr-un final sa fac RMN dorit. Chiar in timp ce stateam intinsa in aparat, am simtit ca este o problema, fara sa stiu insa cit e de mare. Primul neurochirurg mi-a tradus imaginea, spunindu-mi clar ca operatia este singura mea sansa sa vorbesc despre viitor, despre viitorul meu.

Este vorba despre un meningiom, pe partea stinga, din fericire, cu procent foarte mare (99% ) să fie benign. Evident, am fost socata. Pina atunci sa nu am alte probleme de sanatate decit cu vederea si,dintr-o data, sa aflu ca mai pot trai un timp scurt, daca nu as fi operata!

Sa inteleg ca este posibil sa ma fi nascut cu el, cu meningiomul, sau sa fi fost cauzat de o lovitura usoara, si ca a crescut asa de mare in 15-20 de ani? Cam asam-au dat de inteles doctorii… Dupa acesti multi ani, acum aflu ca am trait cu o tumoare pe meninge, si că acum este cit o mandarina. Adica foarte mare.

Apoi, dupa data importanta pentru mine, 22 februarie, am inceput sa ma documentez si eu, sa vorbesc si cu alti neurochirurgi din tara, si cu oamenii din jur. Am inteles ca va fi o operatie dificila, ca exista riscuri, dar mici, sa am urmari postoperatorii neplacute, gen semipareza pe partea dreapta, sau sa nu mai pot vorbi.

Am inteles ca doar intr-un spital privat pot face operatia aici in tara, astfel incit sa am cele mai mari sanse ca sa fie un succes. Adica, sa pot fi din nou ca acum, ca inainte de operatie. Si este tot ce-mi doresc, ca sa pot fi in continuare alaturi de familia pe care o iubesc, de sotul meu, Ovidiu, si de fetita mea, Ana.

O iubesc enorm pe Ana si vreau mult sa fiu alaturi de ea, cit mai multi ani de acum inainte. Stiu cit de greu imi va fi dupa operatie, dar accept orice stare prin care va trece corpul meu, mai ales daca stiu ca imi pot reveni perfect cu exercitiile de rigoare postoperatorii.

Sper mult sa fiu ajutata sa pot face operatia asta in cel mai bun spital din Romania. Ma gindesc tot timpul ca probabil Dumnezeu a hotarit sa trec prin etapa asta ca sa ma schimb, ca sa ma apropii mai mult de El, de mine, de altii…si astfel o accept, nu simt revolta, nu sint suparata, nu consider un “ghinion”……

Sper sa fiu capabila sa-mi cresc puiul inca multi ani de acum inainte si astfel o sa indur suferinta fizica preconizata dupa operatie. Cindva, tot ce simt acum va fi de domeniul trecutului……incerc sa ma vad pe mine si familia mea in viitor, ca sa pot indura mult mai usor o operatie atit de grea.

Sper sa pot si in viitor sa-i arat in continuare fetitei mele cit de mult o iubesc, si sa pot sa o ajut sa se adapteze lumii inconjuratoare. Sper sa ma ajute Dumnezeu s-o invat din toate, precum si faptul ca sint momente in viata cind treci prin suferinta, a corpului sau pe alte planuri. Vreau sa-i fiu un mic model, vreau sa nu pling, sa nu ma pling, sa accept, sa depasesc, astfel ca Ana sa vada ca se poate…

Si vreau sa multumesc enorm tuturor celor din jur si pe cei care nu ii cunosc si probabil nu o sa am sansa sa ii cunosc ca mi-au fost alaturi acum si ca ma ajuta atit de mult….!”

Ecaterina Maries

Share on Facebook

Technorati Tags: , , ,

4 thoughts on “Desene pentru Cati

  1. Pingback: | Pelerinul Roman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:) :-D :lol: :( :wink: :twisted: :idea: :oops: 8) :d more »